Hemen her televizyon kanalında rastlarız, lezzet duraklarına.  Gezelim Görelim tadında programlar yapılır. Anadolu’nun yöresel tatları tanıtılır, tavsiye edilir. Benzer bir program yıllardır Show TV’de yayınlanıyor. Turgay Başyayla, sanatçı kişiliğini türküleri eşliğinde harmanlayıp adım adım Anadolu’yu dolaşıyor. Geleneksel lezzetleri ekranlara getiriyor. Bunu yaparken bulunduğu bölgenin kültürel ve doğal güzelliklerine de yer veriyor.



Sevgi hanım ismi gibi sevgisini de katınca değmeyin ikramların tadına, Turgay Başyayla da bunu duymuş olmalı ki, konuk oluyor mekana.

TURGAY BAŞYAYLA İLE LEZZET YOLCULUĞU

Yurdumuzu dolaşan, yöresel lezzetlerimizi ekranlara taşıyan Turgay Başyayla ve ekibinin yolu geçtiğimiz günlerde burnumuzun dibine, Gölcük Saraylı’ya düştü. Şöyle bir köyü dolaşıp bölgenin tarihi güzelliklerini keşfetti, Sultan Baba’ya uğradı. Sonrasında soluğu Saraylı’da, Sevgiden Gelen Lezzetler’de aldı.


Turgay Başyayla konsepti bozmuyor, günü sazlı sözlü programla süslüyor.


SEVGİDEN GELEN LEZZETLER

Sevgi Gürel’in tarihi dokusunu bozmayıp ufak dokunuşlarla modernize ettiği ve 4 odasını kullandığı 3 katlı mekanda, zengin bir köy kahvaltısıyla başladı, ilk buluşma. Sadece kahvaltı değil, Körfeze karşı eşsiz bir manzarada, gün boyu muhteşem bir ziyafet bekliyordu, lezzet yolcularını.  Mantısı, gözlemesi, böreği, baklavasıyla, ev tarhanasıyla, yaprak sarmasıyla. Sevgi hanım tüm marifetlerini gözler önüne serdi. Harika mutfağından çıkan her bir lezzet kendi el emeğiydi. Anlattı örnek kadın girişimciliğini ve nerden nereye geldiğini.  İstanbul’dan Sakarya’dan hatta Yalova’dan müşterisi olduğunu.


Sevgi Hanım, eşi Fatih Bey ve ikizleri Melis ile Efe ev sahipliği yapıyorlar.


EVİNİZ TADINDA

Turgay Başyayla ve ekibi memnun ayrıldı Saraylı’dan. Program ya önümüzdeki bu hafta sonu, ya da bir sonraki hafta sonu Show TV’de yayına girecek. Mutlaka izleyin.  Köy havası almak, kendinizi evinizdeymiş gibi hissetmek istiyorsanız da Sevgiden Gelen Lezzetler durağına mutlaka uğrayın.

Kahvaltı yapmak isterseniz fiyat 30 TL. Mantı menü 15, çiğbörek 15. Gün yapmak isteyenlerin tabakları ise 25-30 TL arası. 

Dolmalar, börekler, salatalar, tatlılar. İkram zengin, damak tadında.


Adres çok kolay. Saraylı Mahallesi, Küme Evler no 53. Saraylı Köyü kahvesinin hemen arkasında. Pazartesi hariç her gün açık.  Rezervasyon yaptırmak isterseniz, iletişim 0530 789 89 99.

Editör: TE Bilisim