Kartepe Belediyesi İbrikdere Mehmet Akif Ersoy Bilgi Evi, vefatının 82’inci ölüm yıl dönümünde İstiklal Marşı’mızın söz yazarı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve şükranla andı.

Anma programı kapsamında Mehmet Akif’in hayatı, kaleme aldığı eserleri ve düşüncelerini öğrenciler arkadaşlarına tanıttı. Bilgi evi öğrencisi Fatmanur Kapaca, Mehmet Akif’in hayatı ve sürgün yılları, nesilleri aşan düşünce yapısı ve ülkemize yaptığı katkıları hakkında bilgi vererek arkadaşlarına sunum gerçekleştirdi.

MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANI

Milletin milli ve manevi değerlerini yeni nesillere aktarmak gayesiyle düzenlenen anma programında, bilgi evi öğrencisi Gökay Gümüş “Birlik” şiirini okudu. Mehmet Akif Ersoy’un, ardında bıraktığı şiirler olduğu kadar, vatan mücadelesindeki katkılarıyla da övgüyü hak eden, vatan için hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan bir kişiliğe sahip, örnek alınacak bir dava adamı olduğu vurgusu yapıldı.

DUYGU DOLU ANLAR

Öğrencilere Milli Şairimizin eserleri tanıtılarak, özlü sözleri aktarıldı. Yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanı olan İstiklal Marşı’nı bilgi evi öğrencilerinden Arjin Öner seslendirdi ve arkadaşlarına duygu dolu anlar yaşattı. Anma programı toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Editör: TE Bilisim