MAÇ ÇIKIŞI SALDIRDILAR
2. Amatör Küme'nin son hafta maçında Mehmet Ali Kağıtçı Stadı'nda Turgutspor ile Hereke Gençlikspor karşılaşmıştı. Maç sonunda Hereke ekibi sahadan galibiyetle ayrılırken olaysız şekilde soyunma odalarına gidildi. Ancak iddialara göre takım ve taraftarlar dağıldıktan sonra maçın hakemleri de soyunma odasını terk edip arabalarına doğru giderken Turgutspor futbolcularından Sercan Şekersoy ve Recep Gaz, orta hakem Ebubekir Yalçın'a saldırarak darp ettiği belirtildi. TFFHGD Kocaeli Şubesi'de konuyla alakalı açıklama yaptı.
AÇIKLAMA
11/04/2019 tarihinde Mehmet Ali Kağıtçı stadında Turgut spor – Hereke Gençlik Eğitim arasında oynanan İkinci küme müsabakasında görevli hakemimiz Ebubekir YALÇIN’a yönelik müsabakadan sonra saldırı ve darp olayı meydana gelmiştir.
Kocaeli Hakemliği için çok önemli bir değere sahip olan, Kocaeli Hakemliğinin yetiştirdiği ve Türk Futbol Hakemliği adına gelecek vaat eden hakemlerimizden Ebubekir YALÇIN’a karşı Turgut spor futbolcusu SERCAN ŞEKERSOY ve Recep GAZ tarafından gerçekleştirilen saldırı ve darp girişimi gerek Hakem camiamız da gerekse de spor camiasında büyük bir üzüntüye yol açmıştır. Gerçekleştirilen bu çirkin olay kesinlikle kabul edilemez ve sorumluları hem idari hem de adli yönden çok ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır.
Kocaeli amatör Futbolumuzun ceza merci olan İl Disiplin Kurulunun, bu çirkin saldırı olayını gerçekleştiren futbolcular hakkında en ağır cezayı vereceğine inancımız tamdır. Bu cezanın da futboldan men olması elzemdir.
Bahsi geçen çirkin olay ile ilgili her türlü İdari ve Adli işlem başlatılmış olup, konunun hassasiyetle takip edileceğini, yüce Türk adaletine sonuna kadar güvendiğimizi ve kamu görevlisine karşı görevi nedeniyle yapılan saldırı - darp olayının cezasız kalmayacağına, ilgili kişilerin en ağır cezayı alacağına olan inancımız tamdır. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.
Kocaeli futbolunun bu tür olaylarla anılmasını istemiyoruz. Bu tür olaylar karşısında tutumuz sert bir şekilde devam edecektir. Son olmasını dileyerek, bu olaya karışan ve saldırıyı gerçekleştiren futbolcuları şiddetle kınıyor, hakemimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Editör: TE Bilisim