Vali Yavuz'un mesajı şöyle; 

"Aziz Türk Milletinin en önemli özelliklerinden biri hiç şüphesiz büyüklerine duyduğu saygı, yaşlılarına karşı merhameti ve sevgisidir. Ne mutlu bizlere ki, onların varlıklarından mutluluk duyan, hak ettikleri değeri, saygıyı, hürmeti gösteren bir kültürün ve geleneğin sahip olduğu bir milletin mensuplarıyız.

Diğer yandan yaşlılarımıza kol kanat germek, hem aldığımız terbiyenin hem de sosyal dayanışmanın beraberinde getirdiği bir ihtiyaçtır.

Örf, adet, anane gibi kültürel değerlerin yanı sıra din, ahlak ve vicdan gibi manevi değerleri bizlere aktaran ve tecrübeleriyle hayatımıza yön veren yaşlılarımız, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın topluma faydalı, ahlaklı, vicdanlı ve iyi yetişmiş bireyler olmasında en büyük etkendir.

Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti özellikle sosyal politikalar alanında çok büyük devrimler gerçekleştirmiştir. Bu devrimlerden bir tanesi de büyüklerimizin, yaşlılarımızın yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve hayata bağlanmasıdır.

Dünya genelinde yaşlıların terk edildiği pandemi döneminde de Aziz Türk Milleti bütün kurum, kuruluşlarıyla ve gönüllüleriyle çınarlarımıza sahip çıkmış, evde bakımları dahil, ihtiyaç ve talepleri süratle yerine getirilerek süreç içerisinde yalnız bırakılmamışlardır. 

Bu münasebetle hepimizi bugünlere getiren, toplumumuzun gelişmesine vesile olan büyüklerimizin “Yaşlılara Saygı Haftasını” kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. En kalbi şükran duygularımla, yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu yarınlar dileklerimle çınarlarımızın ellerinden sevgi ve hürmetle öpüyorum.

İyi ki varlar."

Editör: TE Bilisim