Körfez Belediyesi tarafından ortaokul öğrencilerine yönelik Çocuk Meclisi kuruldu. İlçedeki ortaokulları kapsayan proje kapsamında her okul birer temsilci seçti. Temsilcilerde bugün Körfez Belediye Meclisi’nde bir araya geldi, kapalı zarf usulü ile gerçekleştirilen seçim sonrasında kurulan Çocuk Meclisi’nin ilk başkanını seçti. Seçim sonrasında başkan 16 oy alarak başkanlığa seçildi.

BÜYÜK HEYECAN YAŞANDI

Adaylara kendilerini tanıtma projelerini aktarmaları için de gerekli zamanın verildiği programa; Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, Başkan Yardımcısı İbrahim Çırpan ve öğrenciler katıldı. Seçim öncesinde çocuklara başarılar dileyen Başkan Şener Söğüt, 23 Nisan haftası gibi önemli bir haftada çocuk meclisini hayata geçirmiş olmalarının da önemli olduğunu belirtti.

16 OYLA YAVUZ SEÇİLDİ

10 adayın yer aldığı başkanlık yarışında kazanan ise 16 oy ile Yağız Emir Yavuz oldu. Kısa bir teşekkür konuşması yapan Yavuz, “Adalet, eşitlik ve barış, mevsimlik meyveler gibi kolayca yetişmez; onların yetişmesi yıllar alır. Bu nedenle korunması, toplumun devamlılığı için zorunludur. Ben de görevimi Atatürk’e yakışır şekilde yerine getireceğim.Bu görevi bana verenlere teşekkür ediyorum’’ dedi.

GÖZLERİNDEN GÖREBİLİYORUM

Çocuk Meclisi Başkanı Yağız Emir Yavuz’u tebrik eden Söğüt, mazbatasını teslim etti. Başkan Söğüt, “Demokratik seçimlerle seçilen kişilerin, mecliste kentin sorunlarına başarılı çözümler önereceğine inanıyorum. Bu meclisin hayırlı sonuçlar çıkaracağını ve birlikte iyi işler başaracağına gözlerindeki ışıktan hissediyorum. Bu meclis demokrasiyle taçlandı. Gazi Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşlarının gücüyle ve zafere olan inançlarıyla gerçekleşti bu başarı” İfadelerini kullandı.

SEÇİMLER YAPILDI

Başkanlık için; Barbaros İmam HO’dan Hümeyra Yıldırım, Çelik Sanayi Ortaokulu’ndan Efe Özkan, Simya Ortaokulu’ndan Yağız Emir Yavuz, Uluğbey Ortaokulu’ndan Anıl Dağlı, Yeşil Vadi Ortaokulu’ndan Dorukhan Kara, Petkim Ortaokulu’ndan Meliha Armina Sürücü, Atatürk Ortaokulu’ndan Umut Eymen Gürkan, Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu’ndan Ecrin Nida Keleş, Hereke Uzunpınar Ortaokulu’ndan Umut Ataşlı, Halide Edip Adıvar Ortaokulu’ndan Zeynep Babat yarıştı.


Editör: TE Bilisim