Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Deniz Eğitim- Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Ayhan Gedik, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas,  Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Baro başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Vali Yardımcıları; Abdul Rauf Ulusoy, Ekrem Çalık ve Yusuf Cıbır, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile öğrenciler katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MESAJI OKUNDU

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesaj okundu.

“Çanakkale Zaferimizin 107. sene-i devriyesini, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyor; Çanakkale destanının bütün kahramanları ile aziz şehitlerimizi rahmetle, tazimle yâd ediyoruz. Çanakkale Zaferi, yedi düvelin milletimizin üzerine geldiği, buna karşılık Türk milletinin de Bursa’dan Halep’e, Konya’dan Musul’a, Trabzon’dan Debre’ye, Adana’dan Kudüs’e kadar birlik olup düşmanın hayasızca akınına dur dediği bir var oluş savaşıdır. Şanlı ecdadımız Çanakkale’de verdiği topyekûn mücadeleyle milletimizin istiklalini ve istikbalini korumuştur.

Bugün de bizler ecdadımızın asil kanıyla yazdığı tarihimizin, şanlı zaferlerimizin üzerine büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa ederek, Türk milletini geleceğe hazırlıyoruz. Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, Dumlupınar’da Türk milletini dize getiremeyenlerin bugün de aynı emelle başvurdukları her türlü saldırıyı kararlılıkla bertaraf ediyor, bütün bir millet olarak birlik ve beraberlik içinde müreffeh ve güçlü yarınlara el ele, omuz omuza yürüyoruz. Türk milletinin bağımsızlığından ödün vermeyeceğini, bu topraklara namertlerin ayak basamayacağını her koşulda dosta düşmana gösteriyoruz. Bize düşen, kahraman ecdadımıza layık bir şekilde birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza ederek dün olduğu gibi bugün de yarın da kutsal değerlerimiz için mücadele etmek, bayrağımızı daha yükseklere çıkarmaktır.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.” ifadeleri yer aldı.

DUYGU YÜKLÜ ANLAR

Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı’ndan Üsteğmen Fatih Pekdemir’in; Çanakkale Zaferine giden yolda, Vatanımızı bölmek, parçalamak amacıyla hareket eden güçlere karşı aziz milletimizin Vatan, Bayrak ve kutsal değerlerimiz uğruna, yokluklar içinde, kadını erkeği, genci yaşlısıyla canını hiçe sayarak nasıl mücadele ettiğini belirten sunumu ile porgram devam etti. Duygu yüklü anlar yaşandı. 

ÖDÜL TÖRENİ

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü programı, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül döreniyle sürdü. Resim yarışmasında birinci olan Nazmi Oğuz Ortaokulu öğrencisi Irmak Koçyiğit, şiir yarışmasında birinci olan Güzeltepe Ortaokulu öğrencisi Zeren Karaağaç ve kompozisyon yarışmasında birinci olan Osmangazi İlkokulu öğrencisi Yaren Kocabaş’a ödüllerini Vali Seddar Yavuz verirken, aynı kategorilerde 2. ve 3. olan öğrencilere de ödüllerini Garnizon Komutanı Tümamiral Ayhan Gedik ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak birlikte takdim etti. 

"BİR HİLAL UĞRUNA"

SDKM'deki son derece anlamlı program Körfez Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Bir Hilal Uğruna” adlı oratoryo gösterisiyle tamamlandı.  Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri, güzel ve anlamlı organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim