Kartepe Belediyesi, KOÜ, MARKA, KSO’nun desteği ile Kocaeli Üniversitesi Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksek Okulu bünyesinde otomotiv tedarik sanayi, metal işleme ve kaynaklı imalat sektöründeki küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik olarak kurulan Kartepe Test ve Araştırma Merkezi (KARTEAM) düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in yanı sıra KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın, Kocaeli Üniversitesi Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Engin Özdemir, KSO Başkan Vekili Çınar Ulusoy belediye başkan yardımcıları ve davetliler katıldı.



1 MİLYON TL MAL OLDU

Düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. KARTEAM hakkında bilgi veren Kocaeli Üniversitesi Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Engin Özdemir “KOBİ’lerin ürünleri KARTEAM garantisi altında sloganıyla yola çıktık. Açılışı yapılan tesisle sanayicimize hizmet vermeye başladık. 1 Milyon TL yatırım yapılarak merkez hazırlandı. KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu malzeme muayene yapılacaktır. 3 adet laboratuvar ve bir adet hizmet ofisini hizmete açıyoruz. Numune Hazırlama Birimi, Tahribatsız ve Tahribatla Muayene laboratuvarları hizmete giriyor. Test sonuçları akademik olarak yorumlanarak KOBİ’lere bildirilmesine başlanıldı” dedi.

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu “2016 yılı Üretim Alt Yapıları başlığı ile çıktığımız proje başarılı bir şekilde tamamlandı. İlimizde ciddi bir sanayileşme vardır. Fakat bu firmaların ciddi anlamda makine alt yapıları yetersiz durumdadır. MARKA olarak kamu kaynaklarını en iyi şekilde halkımızın hizmetine sunuyoruz” açıklamasında bulundu. KSO Başkan Vekili Çınar Ulusoy ise “Projeler hayata geçmeye başladı. Bu bizleri sevindirmektedir. Ülke kaynaklarının doğru yerlere harcanması çok önemlidir. Bizler elimizden geldikçe üniversite sanayici işbirliği için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Bölgemizin bütün dinamikleri bir araya gelerek ilçemize önemli yatırımlar yapılmaktadır. Kartepe Belediyesi olarak KOÜ işbirliği ile çok önemli başarılara imzalar atıldı. Üniversite asli görevini yerine getirmektedir. Nitelikli iş gücünün ortaya çıkması bunu yanı sıra ürünlerin test edilmesi çok önemlidir. MARKA ile de işbirliği içerisindeyiz. Ülkemizde son 16 yılda ülke ekonomisine, ülkemizin geleceğine yönelik icraatlar gerçekleştiriliyor” dedi.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER ÜRETMEK

KARTEAM'ın açılış töreninde konuşan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “KARTEAM projesinin temel hedefinin KOBİ'lerin test ve araştırma konusundaki ihtiyaçlarını gidermek, test alanlarını bir merkezde toplamak ve kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Katma değeri yüksek bir ekonomiye geçebilmek için gerekli standartların yakalanması, sanayide verimliliğin arttırılması, test ve analiz süreçlerinin verimliliğiyle bu kadar ilişkiliyken bu projemiz hem bölgemiz hem de ülkemize önemli bir katkı sunacaktır" açıklamasında bulundu.
Editör: TE Bilisim