CHP’de yerel seçimler öncesi yaşanan derin sessizliği İzmit Belediyesi başkan aday adayı Cengiz Çakar bozdu. CHP İzmit İlçe binası önünde basın açıklaması düzenleyen Çakar, Belsa’yı geri alacaklarını söyledi.

CHP İzmit Belediyesi başkan aday adayı Cengiz Çakar, dün akşam saatlerinde ilçe binası önünde basın açıklaması yaparak, partililerden destek istedi. CHP’deki derin sessizliği coşku ve heyecanıyla bozan Çakar, “Annemin elini öptüm helallik aldım, sizin huzurunuza geldim. Ailemden, yakınlarımdan izin alarak bu yola çıktım. Onlar beni size emanet ettiler” dedi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, Gölcük İlçe Başkanı Fikret Güler, DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım, meclis üyesi Muharrem Aydın, CHP Gölcük Belediyesi Başkan Adayı İsmet İşeri, eski milletvekili Bekir Yurdagül’ün de aralarında bulunduğu coşkulu bir kalabalık Çakar’a basın açıklaması sırasında destek verdi.

“BELSA’YA BAYRAĞI DİKECEĞİZ”

İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, Cengiz Çakar’dan önce söz alarak, “CHP Bayrağını bugün görüldüğü üzere Belsa’ya dikeceğiz. Bu tablo özlenen bir tabloydu. Biz bu heyecanı bu tabloyu gördükten sonra söyleyecek fazla bir söz yok. Cengiz Çakar abimiz size projeleri ile kendisini tanıtacak” dedi.

 





HER TÜRLÜ YÖNTEME VARIM

Alkışlar arasında mikrofonu alan Cengiz Çakar ise şunları söyledi: “İzmit adaylığını uzun süredir düşünüyordum. Benim aday belirleme konusunda görüşlerim vardı. Hala bu görüşlerim devam ediyor. Önce tüm üyelerle aday yoklaması yapılması lazımdı. Buradan çıkacak 4 aday belirlenecek tarafsız bir anket firması ile İzmit’te 50 bin kişiye sorulup, doğru ismin belirlenmesini talep ettim. Bunu İl ve İlçe başkanları, milletvekilleriyle paylaştım. Örgütüm gereken girişimleri yaptı. Biz CHP olarak Genel Merkezde bizim üstümüzde kararların verildiğini biliyoruz. Yöntem ne olursa olsun benim vazgeçme şansım yoktu. Benim adaylığım için birçok arkadaşımın isteği oldu”.

İNANIRSAK BAŞARABİLİRİZ

“Ben gönül dostlarımın isteklerini karşılıksız bırakmama, partimizi bu zor dönmede adaysız bırakmamak için aday oldum. Benim dışımda da aday adayı olan arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Ben rakiplerimi hataları veya eksiklikleri üzerine bir görüş kurmadım. İlk olarak gittim annemin elini öptüm, abimin ve yakın dostlarımın olurunu alarak sizin huzurunuza çıktım, beni size emanet ettiler. Adaylık bana nasip olursa kimsenin tek başına bir şey yapamayacağını biliyorum. Projelerimizi ortak akılla birlikte belirleyeceğiz. İzmit’i hep birlikte yöneteceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim