Sağlık Bakanlığı koronavirüste son gelişmeleri ve günlük korona tablosunu paylaştı. Tabloya göre son 24 saatte 179 bin 419 Kovid-19 testi yapıldı, 7 bin 489 kişinin testi pozitif çıktı. 132 kişi hayatını kaybederken ağır hasta sayısı 1765 oldu. 8 bin 803 kişinin Kovid-19 tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı ise 2 milyon 331 bin 314'e yükseldi.
AŞI HAKKINDA DETAYLARI PAYLAŞTI
Öte yandan bugün Koronavirüs Bilim Kurulu toplandı.. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantısı sonrası kritik açıklamalarda bulundu. Açıklamada sağlık çalışanlarının, engelli, yaşlı bakım evleri ile huzurevlerinde yaşayan vatandaşların aşılanmasının tamamlandığını ifade eden Koca, 75 yaş üstü vatandaşlar için aşılama sürecinin yarından itibaren başlayacağını ifade etti.
TEDBİRLERİN VAKA SAYILARINA ETKİSİ
Bakan Koca, sosyal medya hesabından tedbirlerin vaka sayılarına etkisini de değerlendirdi. Şu ifadelere yer verdi;
- Alınan tedbirlerle vaka sayısında %80’e varan hızlı bir düşüş sağlandı. Ancak bütün çabalarımıza rağmen bu düşüş yavaşladı. 5.000-7.000 arasında dalgalanan günlük vaka sayıları görülmeye devam etmektedir. Dünyada da artan risk durumu göz önüne alındığında tedbirlere sıkı sıkıya uymaya devam etmemiz gerektiği ortadadır. Mücadelenin bu döneminde kalabalık ve kapalı ortamlarda bir araya gelmek yaklaştığımız mutlu günleri görme hedefinden bizi uzaklaştırabilir. Bu konuda vatandaşlarımızı azami derecede kısıtlama ve tedbirlere uymaya davet ediyorum.
- Tedbirlerdeki kontrolsüz gevşemeler bir sonrakini daha zor atlatabileceğimiz dalgalanmalara yol açabilir. Tedbir ve temkini elden bırakmamamız gerekiyor. Salgının tüm dünyaya bir kişiden yayıldığını aklımızdan çıkarmamalıyız. Salgın süresince zorlu bir mücadele verdik ve tüm milletimiz çok yoruldu. Bu emeklerin karşılığını almaya çok yaklaştığımız ortadadır.